dijous, 2 d’octubre del 2014

ELS DE P5 ANEM A L'HORT

El dimecres 1 d’octubre els nens i nenes de P 5 hem anat a l’hort. Hem fet dos torns perquè a la classe som molta colla i així ens va molt millor.
Com que era el primer dia, ens hem presentats tots, monitors i alumnes; en rotllana cadascun de nosaltres ha anat dient el seu nom. Hi havia la Sandra, l’Amador i l’Eudald que ja coneixíem del curs passat i han vingut de nou en Joan i en Conrad.
Hem fet una visita a l’hort per recordar el nom de les diferents verdures i hortalisses que hi ha: pebrots verds, albergínies, tomàquets cherry, porros (que són els cosins de les cebes i els alls), pastanagues...
 Hi ha uns pebrots molt especials, d’una forma diferent que a alguns els ha recordat una campana, un pop, un fantasma...i n’hi ha de grocs i de vermells.
 També hem olorat les plantes aromàtiques: menta, farigola, Maria Lluïsa, tarongina i sàlvia. La Sandra ens ha dit que la Maria Lluïsa va molt bé per quan tenim mal de panxa.
Per tot l’hort hi havia molts cargols i ens han explicat que passa perquè aquest estiu ha plogut molt. Removent la terra també hem trobat cucs de terra.
 Hem fet diferents feines repartits en grups de quatre vigilats pels diferents monitors, amb l’ajut de diferents eines:
 • Hem tret males herbes; amb els aixadells de ma hem remogut la terra per poder-les arrencar.
 • Hem remogut la terra amb una fanga més alta nosaltres: es clava la fanga a la terra apretant-la amb el peu, s’aixeca a poc a poc i es gira perquè caigui la terra altra vegada.
• Hem posat terra bona en un bancal per poder-hi plantar calçots i cols ben aviat.
 • També hem plantat enciams, agafant-los amb molta cura perquè les fulles del planter són molt delicades. En el bancal, amb un regle de fusta molt gros, han fet forats molt ordenats, per anar-hi posant els enciamets. Després hem acabat de tapar el forat amb la terra.
 Quan hem acabat ens han felicitat perquè entre tots hem treballat moltíssim. Ens ho hem passat MOLT BÉ!!!!!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada