dilluns, 24 de març del 2014

OFICI - PASTISSER



·         Els pares de l’Oriol Serrano de P3 són pastissers. També hi treballa la seva tieta Iolanda i altres treballadors. Tenen dues pastisseries a Ripoll que es diuen Can Costa. Ens han ensenyat el seu obrador, que és el lloc on preparen els pastissos, pastes....
Hem vist que hi tenen nevera, forn i congelador, com tots tenim a casa però molt més grans. Al congelador hi hem pogut entrar i passejar-nos-hi, quin fred!! En Joan i la Judit, pares de l’Oriol, ens han ensenyat les màquines que tenen i que els ajuden a fer la massa, guardar-la, coure-la...En tenen una que té com uns braços mecànics que barreja la massa; una altra que la va aprimant, unes llaunes on hi van posant tot el que preparen i un forn on s’hi posen les llaunes per coure-ho tot. També tenen una màquina neteja-llaunes on les posen brutes per un costat i surten netes per l’altre. La matèria primera que fan servir és sobretot la farina i el sucre (també la xocolata) i en tenen uns sacs plens. En Joan ens ha explicat com fan els croissants: aprimen molt la massa, la tallen en forma de triangle, li fan un tallet, la cargolen i li torcen els costats. Tot pastisser té els seus secrets i no ens els han explicat perquè sinó ja no serien secrets.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada