·
La
Sílvia, mare de la Nahia de P3, treballa a RUPSA, que és una de les
panificadores de Ripoll. Amb l’ajut de la Mª Àngels, una companya de feina, ens
han vingut a explicar què elaboren a la seva empresa. Hi fan pa de diferents
tipus, coca, “bolleria” i també pastissos.
Ens
han portat els ingredients bàsics que es necessiten per fer pa: la farina i el
llevat, a més de l’aigua. Es barregen la farina i l’aigua i més tard s’afegeix
el llevat que és el que fa que la massa creixi (pugi). També ens han portat la
massa barrejada perquè puguem tocar-la i moldejar-la una mica.
Perquè
puguem veure com és el lloc on treballen ens han portat un DVD i hem pogut
veure l’obrador i les màquines que fan servir per fer el pa: l’amassadora, que
té dues pales que van barrejant els ingredients, la pesadora, que medeix quanta
massa es necessita per fer els diferents tipus de pa, la bolejadora, que dóna forma
al pa i el porta per un circuit, les llaunes on es col·loquen les barres o els
pans per portar-los a reposar a la càmera de fermentació i després al forn, on
el pa es cou.
Ens
han portat diferents tipus de pa: rodó, barra d’entrepà i el ripollès, un pa de
forma rectangular.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada