dimecres, 26 de març del 2014

OFICI - FORNERA



·         La Sílvia, mare de la Nahia de P3, treballa a RUPSA, que és una de les panificadores de Ripoll. Amb l’ajut de la Mª Àngels, una companya de feina, ens han vingut a explicar què elaboren a la seva empresa. Hi fan pa de diferents tipus, coca, “bolleria” i també pastissos.
Ens han portat els ingredients bàsics que es necessiten per fer pa: la farina i el llevat, a més de l’aigua. Es barregen la farina i l’aigua i més tard s’afegeix el llevat que és el que fa que la massa creixi (pugi). També ens han portat la massa barrejada perquè puguem tocar-la i moldejar-la una mica.
Perquè puguem veure com és el lloc on treballen ens han portat un DVD i hem pogut veure l’obrador i les màquines que fan servir per fer el pa: l’amassadora, que té dues pales que van barrejant els ingredients, la pesadora, que medeix quanta massa es necessita per fer els diferents tipus de pa, la bolejadora, que dóna forma al pa i el porta per un circuit, les llaunes on es col·loquen les barres o els pans per portar-los a reposar a la càmera de fermentació i després al forn, on el pa es cou.
Ens han portat diferents tipus de pa: rodó, barra d’entrepà i el ripollès, un pa de forma rectangular.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada