dimecres, 26 de març del 2014

OFICIS - COMFORSA



·         La mare d’en Pau, el pare d’en Carles i el pare d’en Marc i en Jordi de P4 treballen a COMFORSA. És una fàbrica que està a Campdevànol i on hi treballa molta gent de Ripoll. A Comforsa hi fan unes peces que aguanten les rodes de darrera dels camions. Els hi arriben unes barres de ferro que ells escalfen molt i molt en uns forns; les escalfen tant que el ferro es torna tou com la plastilina i és en aquest moment que, aprofitant que es pot moldejar, el posen en uns motlles per donar-li la forma que ells volen.
Ens han ensenyat  un motlle, una peça de ferro i també la maqueta d’un robot com els que tenen a la feina. Necessiten robots perquè el ferro pesa molt i quan està calent hi ha perill de cremar-se. Ens han ensenyat fotografies d’ells mateixos fent la seva feina. Hem pogut escoltar, fins i tot el soroll de les seves màquines.
A la fàbrica, a prop dels forns, hi fa molta calor i les màquines fan molt soroll, per tant, cal anar protegits amb casc, cascs per tapar les orelles, ulleres i sabates amb puntera de ferro.
L’Anna, treballa en un despatx rebent comandes de tot el món i també dibuixant les diferents peces que després en Gerard passarà a un ordinador que transforma els dibuixos en motlles de veritat. En Jordi treballa a prop dels forns i repara els “robots” que s’espatllen o no funcionen del tot bé.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada