dimecres, 2 d’abril del 2014

OFICI - MOSSO D'ESQUADRA



·         L’Àngel i en Miquel Àngel, pares de l’Ànnia i la Carla de P5, són Mossos d’Esquadra. Han vingut al pati de l’escola i han portat una furgoneta i una moto equipats amb llums d’emergència i sirenes . Els mossos porten uniforme, (pantalons, camisa, jersei i gorra, del mateix color amb un escut). També tenen eines que porten sempre a sobre penjades al cinturó: defensa o “porra”, manilles, pistola (que només fan servir en casos extrems) i emissora (per comunicar-se i passar-se les informacions dels uns als altres).
La furgoneta és molt gran, hi caben més de 6 persones, i hi porten molt material: escuts, armilles antibales, lots, ràdio, escopetes, reixes de ferro per protegir els vidres, cascos d’ordre públic.... Nosaltres hi hem pujat per veure-ho tot de primera mà.
Els mossos treballen en equip entre ells i la majoria de vegades amb els bombers, els policies locals i l’equip mèdic de les ambulàncies. Fan controls  a la carretera i vetllen per la seguretat de totes les persones i la seva feina és ajudar. No ens han de fer por, ben al contrari, si tenim algun problema ells ens ajudaran.
Ens han dit que recordem el número d’emergències 112 i que sobretot, quan anem en cotxe hem d’anar en cadireta o alça i lligats amb el cinturó de seguretat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada