dilluns, 7 d’abril del 2014

OFICIS - CAMIONER

·         En Dani, pare de la Nahia de P3 és camioner i viatja amb el seu camió transportant mercaderies d’una fàbrica a l’altra. .
Ha portat el camió al pati de l’escola, és immens!. Té dues parts, la cabina i el remolc.
La seva feina consisteix en anar a la fàbrica on recull cable de coure, carregar-lo i transportar-lo i descarregar-lo a un altre lloc. Per fer això ha de portar una roba de seguretat: casc, armilla i sabates amb puntera de ferro. Ha fet córrer la lona del remolc per ensenyar-nos la càrrega, la que porta avui diu que pesa 25 tones, que són 25.000 quilos!!!
A la cabina del camió hi té una nevera i una llitera ja que, quan va lluny, tarda uns dies a tornar i a vegades ha de menjar i dormir-hi a dins. També hi té eines per si té una avaria, mapes dels llocs on viatja i un “Tom-tom” o GPS que l’ajuda a trobar el camí.
Diu que per conduir un camió es necessita un carnet especial, se’n diu carnet de 1ª. I també saber fer de mecànic, si s’espatlla el camió a vegades, ell mateix l’arregla.
Ens ha ensenyat com aixeca la cabina del camió per poder arreglar-lo si s’espatlla i hem pogut pujar per veure-la per dins.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada