dimecres, 2 d’abril del 2014

OFICIS - MODISTA



·         La Sandra, mare de l’Adrián de P5 ens ha vingut a explicar l’ofici de modista que tant el poden fer els homes com les dones. Ens ha ensenyat el material que necessiten  per treballar: fil, agulles, didals, tisores, marcadors (guixos o bolígrafs de colors..), tambor per posar la roba, papers blancs molt fins per fer el patró o la mostra, roba i la màquina de cosir.
A continuació ens ha explicat els diferents passos a seguir per fer una peça de roba: faldilla, bata, pantalons, americana...En primer lloc escollir el tipus de roba que volem: estampada, llisa, prima, gruixuda... Després prendre les mides a la persona que li volem fer, amb un metre: la cintura,
l’amplada, l’allargada.....Quan tenim les mides preses hem de fer la meitat del dibuix, en un paper molt prim, per posar-lo sobre la roba i marcar-la amb un marcador. Retallarem la roba amb unes tisores i ajuntarem les dues meitats de la roba amb les agulles de cap, cosirem amb un fil d’embastar la peça per després cosir-la amb la màquina de cosir.
Ens ha ensenyat  algunes peces de roba que ella ha cosit: la funda
d’una agenda, un moneder, una faldilla....
Ha portat unes siluetes d’un sol i un lleó i alguns nens han provat de cosir amb unes agulles gruixudes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada