·
La Carme, àvia de l’Oriol de P5 és la cuinera
dels Salesians. Encara que la coneixem molt perquè la veiem cada dia i sabem
que és la que fa el dinar de tots els nens, nenes i mestres que dinen a l’escola,
avui li hem anat a fer una visita a la cuina mentre ella i la Jose,que és l’altra
cuinera, preparaven el dinar.
La cuina de l’escola
és molt gran i com que s’hi fa menjar per molta gent, les olles són enormes, hi
ha molts focs, un rentaplats que no para de rentar, unes piques tan grans que
hi cap un nen a dins, a la nevera s’hi pot entrar i caminar-hi i hi tenen una
campana perquè marxi el fum que sembla la teulada d’una casa.
Ens ha ensenyat com
bullia l’olla del caldo (que treia una fumera!) i com es fregien les
patates rosses a les fregidores. Hem vigilat molt perquè l’aigua i l’oli
bullent crema molt.
Les cuineres van
vestides amb una roba especial: porten davantal i un gorro que els hi tapa els
cabells, als peus hi porten uns socs adequats per no relliscar.
Per fer pràctiques de
cuina, la Carme ens ha ensenyat a fer una coca. Ens hem posat per grups en sis
taules i hem preparat sis coques. Ens ha anat donant les instruccions que entre
tots hem anat seguint.
Hem necessitat: un
bol, un batedor manual, una safata d’alumini i els següents ingredients: 1
iogurt natural, (el pot de iogurt l’hem fet servir de mesura), 3 ous, 2 mesures
de sucre, 2 mesures de farina, 1 mesura d’oli, 1 sobret de llevat (que és l’
ingredient màgic que fa que la coca creixi), mantega (per untar la safata i
evitar que la coca s’enganxi) i a remenar cada vegada que afegíem un ingredient
nou (el secret de la coca està en remenar bé). Quan ha estat ben barrejat amb
el batedor i la massa estava ben fineta, l’hem abocat a la safata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada