dijous, 10 d’abril del 2014

OFICIS - CUINERA



·         La Carme, àvia de l’Oriol de P5 és la cuinera dels Salesians. Encara que la coneixem molt perquè la veiem cada dia i sabem que és la que fa el dinar de tots els nens, nenes i mestres que dinen a l’escola, avui li hem anat a fer una visita a la cuina mentre ella i la Jose,que és l’altra cuinera, preparaven el dinar.
La cuina de l’escola és molt gran i com que s’hi fa menjar per molta gent, les olles són enormes, hi ha molts focs, un rentaplats que no para de rentar, unes piques tan grans que hi cap un nen a dins, a la nevera s’hi pot entrar i caminar-hi i hi tenen una campana perquè marxi el fum que sembla la teulada d’una casa.
Ens ha ensenyat com bullia l’olla del caldo (que treia una fumera!) i com es fregien les patates rosses a les fregidores. Hem vigilat molt perquè l’aigua i l’oli bullent crema molt.
Les cuineres van vestides amb una roba especial: porten davantal i un gorro que els hi tapa els cabells, als peus hi porten uns socs adequats per no relliscar.
Per fer pràctiques de cuina, la Carme ens ha ensenyat a fer una coca. Ens hem posat per grups en sis taules i hem preparat sis coques. Ens ha anat donant les instruccions que entre tots hem anat seguint.
Hem necessitat: un bol, un batedor manual, una safata d’alumini i els següents ingredients: 1 iogurt natural, (el pot de iogurt l’hem fet servir de mesura), 3 ous, 2 mesures de sucre, 2 mesures de farina, 1 mesura d’oli, 1 sobret de llevat (que és l’ ingredient màgic que fa que la coca creixi), mantega (per untar la safata i evitar que la coca s’enganxi) i a remenar cada vegada que afegíem un ingredient nou (el secret de la coca està en remenar bé). Quan ha estat ben barrejat amb el batedor i la massa estava ben fineta, l’hem abocat a la safata.
La Carme s’ha emportat les safates al forn que ha posat a 160º. I a esperar que la coca estigui al punt. Ja se sent l’oloreta!!! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada