·
La família d’en Roc de P3
tenen el restaurant “Les Graelles”. La seva mare, la Mireia i la seva tieta
Mar, ens han vingut a explicar en què consisteix la feina de les cuineres i les
cambreres, abans, durant i després de les hores dels àpats, o sigui, una jornada
de feina al restaurant.
En primer lloc, trucar als
proveïdors per demanar la verdura, la fruita, la carn, el peix, el pa, els
congelats, les begudes....Mentrestant es van preparant els Menús amb els
diferents plats que s’hi oferiran: Entrants, primer i segon plat i postres i es
paren les taules amb tovalles, plats, coberts, gots i copes, tovallons... i
s’omplen les neveres d’aigua, refrescs...
En aquest moment a la cuina
ja es comença a fer el menjar.
Quan
arriben els clients se’ls acomoda en una taula i se’ls dóna la carta perquè
pugin triar el que volen menjar (el tracte sempre ha de ser amable i educat i
els cambrers i cambreres han de vetllar perquè als clients no els falti de
res). En aquest moment comença el pic fort de la feina, es pren nota del que
volen menjar, es passa a la cuina i es van servint els plats i retirant el que
queda brut. A la cuina és un anar i venir de plats plens i buits que s’hauran
de rentar. Quan marxen els clients és hora de deixar la cuina i el menjador
nets, a punt per l’hora de sopar.
Amb l’ajut dels estris de la
nostra cuineta, hem fet veure que estàvem al restaurant, que divertit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada