dimecres, 9 d’abril del 2014

OFICIS - RESTAURANT (cuina i servei)



·         La família d’en Roc de P3 tenen el restaurant “Les Graelles”. La seva mare, la Mireia i la seva tieta Mar, ens han vingut a explicar en què consisteix la feina de les cuineres i les cambreres, abans, durant i després de les hores dels àpats, o sigui, una jornada de feina al restaurant.
En primer lloc, trucar als proveïdors per demanar la verdura, la fruita, la carn, el peix, el pa, els congelats, les begudes....Mentrestant es van preparant els Menús amb els diferents plats que s’hi oferiran: Entrants, primer i segon plat i postres i es paren les taules amb tovalles, plats, coberts, gots i copes, tovallons... i s’omplen les neveres d’aigua, refrescs...
En aquest moment a la cuina ja es comença a fer el menjar.
Quan arriben els clients se’ls acomoda en una taula i se’ls dóna la carta perquè pugin triar el que volen menjar (el tracte sempre ha de ser amable i educat i els cambrers i cambreres han de vetllar perquè als clients no els falti de res). En aquest moment comença el pic fort de la feina, es pren nota del que volen menjar, es passa a la cuina i es van servint els plats i retirant el que queda brut. A la cuina és un anar i venir de plats plens i buits que s’hauran de rentar. Quan marxen els clients és hora de deixar la cuina i el menjador nets, a punt per l’hora de sopar.
Amb l’ajut dels estris de la nostra cuineta, hem fet veure que estàvem al restaurant, que divertit!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada