dimecres, 9 d’abril del 2014

OFICIS - MECÀNIC



·         En Toni, pare del Jordi de P5 ha portat un cotxe al porxo de l’escola per explicar-nos algunes de les feines dels mecànics. L’han ajudat la Carme, la seva dona i en Jordi. Primer de tot s’han posat el “mono de treball” amb un drap a la butxaca, perquè aquesta és una feina que embruta molt i sovint cal eixugar-se les mans després de tocar peces del motor.
Ens han ensenyat com es fa per desmuntar una roda: amb un tornavís es desmunta el “tapacubos” i es treu. S’enfila una mica el cotxe amb el “gat” i ens assegurem que el cotxe no caurà amb el cavallet de seguretat. Es desmunta la roda amb l’ajut d’una clau especial i ja la podem treure. Ara es pot veure el disc i la pastilla de frens. Diu que és molt important ser ordenat amb les eines i no perdre cap cargol quan desmuntem.
Ha portat diferents garrafes de líquids de diferents colors que es fan servir pel cotxe: per omplir el dipòsit del neteja-parabrises, oli pel motor...Ens els ha deixat veure de prop i olorar-los. L’oli s’ha de canviar sovint perquè s’embruta; hem pogut veure que l’oli net era d’un color ocre i brut era ben negre. Per veure el nivell de l’oli està correcte hi ha una varilla molt llarga i prima que es posa dins el dipòsit.
Ens han vingut ganes de posar-nos un “mono” i ajudar al Toni a fer una revisió del cotxe com uns mecànics de debò.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada